Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Miten valita tekstiiliverhot? Asiantuntijoiden 5 vinkkiä

Uusien verhojen valitseminen kotiin tai toimistoon saattaa ensisilmäyksellä tuntua helpolta – mittaat ikkunan ja etsit kaupasta sopivat tekstiiliverhot. Todellisuudessa asiat eivät yleensä suju niin helposti, sillä verhojen valintaan liittyy paljon erilaisia tekijöitä: niiden tyyli, kangas, väri, erilaiset asennusmahdollisuudet jne. Lisäksi haluat todennäköisesti sellaiset verhot, jotka myös sopivat ihanteellisesti kotisi tai työtilojesi sisustukseen. Verhojen valinnan ja sovittamisen helpottamiseksi kirjasimme viisi sisustussuunnittelijoiden vinkkiä.

1. Tutki väripsykologiaa

Ympärillämme olevat värit vaikuttavat meihin päivittäin, ne ovat hyvä keino inspiroimaan ja muuttamaan tunnelmaa, aiheuttamaan optisia illuusioita tai yksinkertaisesti luomaan tilaan haluttua ilmapiiriä. Esimerkiksi vaaleat sävyt luovat yleensä tilavamman vaikutelman, punainen väri lisää keittiössä ruokahalua, keltaiset ja oranssit sävyt vaikuttavat myönteisesti ja virkistävästi.

2. Käytä yksityiskohtia eri sävyjen yhdistämiseen

Jos haluat käyttää erilaisia sävyjä, tilassa olevat esineet ja muut yksityiskohdat ovat hyvä keino sävyjen yhdistämiseen. Esimerkiksi jos seinät ovat sinisiä ja haluat ikkunoihin vaaleanpunaiset verhot, käytä mattoa tai sohvatyynyjä, jossa on vaaleanpunaista ja sinistä.

3. Ota huomioon tilan käyttötarkoitus ja sen käyttäjät

Värien yhdistämisen lisäksi on tärkeää, että tekstiiliverhot sopisivat hyvin myös tilassa oleskelijoille. Esimerkiksi jos sinulla on kotona lemmikkieläimiä tai pieniä lapsia, kannattaa valita verhot, joita on helppo puhdistaa. Jos tila tulee siivota päivittäin, niin käytännön syistä kannattaa valita hieman lyhemmät verhot, sillä ne eivät häiritse lattian lakaisua tai maton imurointia.

4. Säästä energiaa leveillä ja korkeilla tekstiiliverhoilla

Tekstiiliverhot kuuluvat energiaa säästävimpiin verhoihin, sillä talvella ne pitävät ikkunoista huokuvan kylmän loitolla ja kesällä suojaavat tilaa liialta auringonvalolta ja ylikuumenemiselta. Vaikutus on voimakkaampi, jos tilaat sellaiset verhot, jotka ulottuvat reilusti ikkuna-aukon yli ja peittävät sen hyvin myös alhaalta ja ylhäältä.

5. Muista myös verhotangot ja -kiskot sekä muut yksityiskohdat

Ajattele jo verhojen materiaalia ja tyyliä valitessasi myös verhotankoja ja -kiskoja – haluatko käyttää verhotankoja, kiskoja, naruilla ohjattavia kiskoja vai peräti moottorilla toimivaa ratkaisua? Jos haluat sitoa tekstiiliverhot sivuille, niin valitse heti myös sopiva nauha tai valmistuta se verhokankaasta.

Lisää luettavaa:

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous