Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Miten valita sopivat olohuoneen verhot?

Hyvin valitut verhot antavat huolellisesti sisustetulle tilalle viimeisen silauksen. Verhojen vaihtaminen voi muuttaa koko huoneen ilmettä. Siksi se on helppo tapa muuttaa koti yksilöllisemmäksi tai olohuone raikkaammaksi.

Olohuoneen verhojen valikoima on erittäin laaja ja ratkaisuja löytyy joka makuun. Jotta mahdollisuuksien runsaus ei pyörryttäisi, suosittelemme aloittamaan valinnan seuraavia kysymyksiä pohtimalla.

Millaisia tehtäviä olohuoneen verhoilla voisi olla?

Miten valita sopivat olohuoneen verhot?Pitäisikö olohuoneen verhojen olla vain kaunis ja vaikuttava sisustuselementti vai haluatko, että verhot lisäisivät kodillesi yksityisyyttä, pitäisivät tarvittaessa kiinni liian valon ja säätelisivät huoneen lämpötilaa?

Yksi toimivimmista ratkaisuista ovat pimentävällä vuorilla varustetut paksukankaiset olohuoneen verhot, joilla tilan voi pimentää päiväsaikaankin ja jotka vähentävät talvella kylmän ilman virtausta ikkunoista. Tekstiiliverhot voit yhdistellä myös rullakaihtimiin. Näyttävän ja käytännöllisen ratkaisun antavat tekstiili- ja rullakaihtimetyhdistettynä.

Jos etsit ennen kaikkea tyylikkäitä ja erottuvia verhoja, siihen sopivat hyvin esimerkiksi paneeliverhot. Ne ovat erityisen yleisiä uusissa, modernilla sisustuksella taloissa. Paneeliverhoja voi liikuttaa molemmille sivuille, luomalla siten geometrisiä kuvioita ja muuttamalla nopeasti huoneen yleisvaikutelmaa.

Miten pitkät verhot sopivat olohuoneeseen?

Keittiössä tai kylpyhuoneessa lyhyemmät verhot ovat käytännöllisempiä, kun taas olohuoneeseen sopivat tavallisesti paremmin kokopitkät eli lattiaan saakka ulottuvat tai jopa ylipitkät, lattialle laskeutuvat verhot. Parinkymmenen sentin verran lattialle laskeutuvat kauniit verhot ovat tyylikkäät ja viihtyisät ja ne on helppo vetää ikkunan eteen. Ne vaikeuttavat kuitenkin huoneen siivoamista ja saattavat kodeissa jäädä lemmikkieläinten tai pikkulasten jalkoihin.

Millaisia kuvioita ja värejä suosit?

Ota verhojen väriä ja kuvioita valitessasi huomioon, että ne sopisivat olohuoneen seinien, kalusteiden ja muiden esineiden kanssa yhteen. Pehmeän ja neutraalimman tuloksen saamiseksi käytä sävyjä, jotka sulautuvat hyvin yhteen muun sisustuksen kanssa. Jos taas haluat yksilöllisempää ratkaisua tai tuoda ikkunat ja verhot tilassa esiin, valitse vastakohtaisemmat olohuoneen verhot.

Suurikuvioiset tai kuvalliset verhot ovat erottuvia ja silmiinpistäviä sekä sopivat hyvin samansävyisten seinien kanssa yhteen. Kuviolliset tapetti ja verhot yhdessä voi tuottaa liian kirjavan lopputuloksen.

Pidä silti verhoja valitessa ja erilaisia tyylivaatimuksia seuratessa mielessäsi kaikkein tärkein – pääasia on, että sinä itse viihdyt tilassa hyvin.

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous