Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Miten korkealle tekstiiliverho on tyylikästä kiinnittää?

Miten korkealle tekstiiliverho on tyylikästä kiinnittää?Jos haluat löytää kotiin tai toimistoon ihanteellisesti sopivat ja tarkalleen sinun makusi mukaiset verhot tai kaihtimet, sinun tulee harkita sekä yksityiskohtia että kokonaiskuvaa. Yksi tärkeä osa verhojen ja kaihtimien valinnassa ovat niiden mitat. Kuinka leveät ja pitkät tekstiiliverhojen pitäisi olla ja miten korkealle ne asennetaan?

Pelaa verhojen korkeudella ja leveydellä

Osa sisustussuunnittelijoista suosittelee asentamaan verhotangot mahdollisimman korkealle. Siten seinät vaikuttavat korkeammilta ja huone tilavammalta.

Jos ikkunat ovat matalat ja huoneet korkeat, tulos ei välttämättä ole luonnollinen, joten ota korkeuden suunnittelussa ehdottomasti huomioon tilojen erityispiirteet ja seinien kantokyky.

Valitessasi verhojen ja verhotangon tai -kiskojen leveyttä, kuvittele miltä verhot näyttävät suljettuina ja avattuina. Jos haluat päästää sisään mahdollisimman paljon valoa, ovat ikkunanpuitteet hyvä mittapuu – verhot voisivat avoimina peittää ikkunanpuitteet, mutta olla peittämättä ikkunaa itseään. Siten sisään pääsee enemmän päivänvaloa ja ikkuna näyttää leveämmältä.

Suljettuina voisivat verhot yltää molemmilta puolilta selvästi ikkunanpuitteiden yli. Sopivalla materiaalivalinnalla on helpompi muuttaa huone pimeämmäksi ja säästää energiaa – verhot nimittäin vähentävät talvella kylmän ilman tuloa ikkunoista ja kesällä tilan liiallista kuumenemista.

Miten pitkä verhon pitäisi olla?

Miten pitkä verhon pitäisi olla?Verhojen pituus riippuu sekä mieltymyksistäsi, tilan käyttötarkoituksesta että ikkunan lähellä olevista esineistä. Perinteinen ja sopiva ratkaisu enemmistöön tiloista on tarkalleen lattiaan ulottuva verho. Saadaksesi oikean pituuden mittaa korkeus lattiasta verhotankoon.

Nykyisten trendien mukaan verho voisi olla pikemmin hieman pitempi kuin lyhyempi. Parikymmentä senttiä lattialle laskeutuvat verhot ovat rohkea ja tyylikäs valinta ja ne muuttavat huoneen yleensä viihtyisämmäksi.

Jos ikkunan edessä on sohva tai vuode, pitemmät verhot saattavat olla tiellä. Lyhemmät verhot ovat käytännölliset myös tiloissa, joita täytyy siivota usein. Lyhyet verhot ovat hyvä valinta myös siinä tapauksessa, että perheessä on lemmikkieläimiä tai pieniä lapsia, jotka leikkivät lattialla.

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous