Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Roomalaiset kaihtimet

Roomalaiset kaihtimet ovat yleensä tekstiilistä tai puusta valmistettuja ikkunansuojia. Roomalaiset kaihtimet soveltuvat hyvin kotiin tai toimistoon lämpimän viihtyisän ilmapiirin luomiseen. Roomalaisten kaihdinten etuna on pieni materiaalimenekki, sillä kaihdin muodostaa alas laskettuna ikkunan eteen tasaisen sileän pinnan. Kaihtimen nostamisessa siihen syntyy käytetyn kankaan mukaan isompia tai pienempiä laskoksia. Paras materiaali tällaisiin kaihtimiin on helposti käsiteltävä ja tiivis puuvilla-, pellava- tai muu luonnonkuitukangas, joka asettuu nostetussa kaihtimessa kauniille laskoksille. Roomalaisiin kaihtimiin voidaan käyttää myös kevyitä ja ilmavia materiaaleja, mm. tylliä, josta syntyy pehmeämpi vaikutelma.

Puumateriaalin etuina taas ovat hyvä peittävyys, ympäristöystävällisyys ja suoja uv-säteilyltä. Kaihtimiin käytetään usein bambu-, puu- tai juuttimattoa. Puumateriaalin värisävyt ja rakenne luovat koristeellisen ja pehmeän sisustustyylin. Juuttikaihdin säätää lisäksi hyvän imukykynsä ansiosta tilan ilmankosteutta ja kosteuttaa liian kuivaksi käynyttä huoneilmaa keräämällään kosteudella.

Roomalaiset kaihtimet voidaan kiinnittää ikkunanaukkoon, seinään tai kattoon. Kaihtimet ovat lujatekoisia ja kestäviä ja muistuttavat eniten tekstiili- tai laskosverhoja. Kaihtimen valoa säätävät ominaisuudet lähtevät ensisijaisesti kaihdinmateriaalista. Käyttölaite on piilossa kankaan alla, joten roomalaiset kaihtimet sopivat sekä klassiseen että nykyaikaiseen sisustukseen.

Roomalaisten kaihdinten nostamiseen ja laskemiseen käytetään erikoisvalmisteisia käsi- tai sähkökäyttöisiänaru- tai ketjumekanismeja. Kun käyttölaite on asennettuna, voi kaihdinmateriaalia vaihtamalla luoda tiloihin helposti ja vaivattomasti uutta ilmettä.

Pyydä tarjous

Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous