Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Rullakaihtimet ja rullaverhot ovat upeat, mutta miten ne puhdistetaan?

Rullakaihtimet ja rullaverhot ovat erittäin käytännölliset ja tyylikkäät. Ne tarjoavat yksityisyyttä uteliailta naapureilta, suojaa liialta auringolta tai kuumuudelta, mutta ovat myös taitavia pölynkerääjiä. Toisin sanoen ? muista kevätsiivousta tehdessäsi ja ikkunoita pestessäsi myös rullakaihtimet ja rullaverhot!

Rullakaihtimien ja rullaverhojen puhdistaminen on yksi ikävimmistä toimista, mutta sekin täytyy hoitaa. Yrittäjä, puhdistusasiantuntija ja Clean My Space -Youtube-kanavan tähti Melissa Maker neuvoo:

Mitä tarvitset rullakaihtimien ja rullaverhojen puhdistamiseen?

 • Mikrokuituisen pölyliinan;
 • Harjapäällä varustetun pölynimurin;
 • Pesuainetta (erityisen hyvä on tavallinen astianpesuaine);
 • Lämmintä vettä.

Seuraava puhdistusmenetelmä toimii hyvin sekä alumiinisten, muovisten että puisten rullakaihtimien puhdistuksessa. Tätä ei suositella rullaverhoille. Ole varovainen myös puisten rullakaihtimien puhdistuksessa. Puiset rullakaihtimet tulisi poistaa ikkunoista, huuhdella lämpimässä (ei kuumassa!) saippuavedessä ja ripustaa sitten kuivumaan.

Hyviä vinkkejä rullakaihtimien puhdistamiseen:

 1. Ensin puhdista rullakaihtimet liasta, pölystä, lemmikkieläinten karvoista ja kuolleista hyönteisistä. Hyvä niksi on käyttää siihen viileällä toiminnolla toimivaa hiustenkuivainta. Toisin sanoen puhalla roskat säleiden välistä yksinkertaisesti pois. HUOM! Muista siivota ne myöhemmin pölynimurilla tai harjalla.
 2. Sitten pyyhi pois niin paljon jäljellä olevaa pölyä kuin mahdollista. Käytä siihen pölyliinaa ja liiku ylhäältä alas, jotta pöly putoaa alaspäin. Hyvä työväline on myös mikrokuituliina tai vanha sukka!
 3. Pese nyt rullakaihtimet saippuavedellä. Väännä liina kunnolla kuivaksi, ettei se valu vettä. Loistava niksi on lisätä pesuveteen hieman (noin teelusikallinen) ruokasoodaa tai etikkaa.
 4. Puiset rullakaihtimet voit puhdistaa myös erityisellä kalusteiden kiillotusaineella. Jos rullakaihtimet ovat hyvin likaantuneet, käytä vettä, mutta huolehdi siitä, ettei sitä ole liikaa. Liiallinen vesi voi vahingoittaa puisia rullakaihtimia.
 5. Puhdista kankaasta valmistetut rullaverhot säännöllisesti pölynimurilla, etteivät ne pitkän ajan kuluessa likaantuisi liikaa. Pyyhi ne kevätsiivouksen yhteydessä kostealla liinalla. Anna asiantuntijoiden huolehtia kalliimpien rullaverhojen kemiallisesta puhdistuksesta.

HUOM! Pidä joitakin pyykkipoikia käden ulottuvilla, niin voit tarvittaessa (esimerkiksi puhelimen soidessa) merkitä sen rullakaihtimien välin, johon asti olet puhdistuksessa ehtinyt.

avaeksperdidMiten enemmältä pölyltä voi välttyä?

 • Harjaa lemmikkieläimiäsi enemmän, ettei niistä lähde karvaa;
 • Asenna lisäksi verhot, jotka pyydystävät osan siitä pölystä, joka muuten sattuisi rullakaihtimiin tai rullaverhoihin;
 • Jos sinulla on kattotuuletin, puhdista se usein.

Lue lisää siitä, millaiset kaihtimet tai verhot sopivat persoonallisuustyyppisi perusteella sinulle, tutustu rullakaihtimien ja rullaverhojen etuihin ja selvitä, millaiset ovat laadukkaat rullakaihtimet ja rullaverhot.

Heräsikö kysymyksiä? Ota meihin yhteyttä!

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous