Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Älykodin luominen voi alkaa kaihtimista

ÄlykodinYhä enemmän puhutaan älykkäistä taloista ja älykodeista. Yhä enemmän kyse ei ole utopiasta tai yksinkertaisesti muotiaiheesta, sillä jo täysin tavalliset taloudet ovat muuttumassa älykkäiksi. Älykoti tarkoittaa taloutta, joka on:

  1. Kauko-ohjattava
  2. Automatisoitu
  3. Taloudellinen

Tällaisen talouden luomiseksi ei tarvitse rakentaa täysin uutta eikä tehdä suuria muutosrakennustöitä. Jostain tulee kuitenkin aloittaa – miksipä ei kaihtimista?

Taloutta voi ohjata joka asennosta

Somfy tarjoaa kaihtimien ohjaukseen mukavia tarvikkeita, mutta älykodissa kaihtimien toimilaitteena on kuitenkin sinun oma älylaitteesi. Moottorilla toimivien rullakaihtimien tai verhojen avaamisen voi liittää matkapuhelin- tai tablettisovellukseen.

Hallitessasi kaihtimia mukavan ja turvallisen sovelluksen avulla voit esimerkiksi herättää rakkaimpasi auringonvalolla, vaikka olet itse kaukaalla, tai säästää huonetta kuumuudelta, jota säätiedotus ei ennustanut. Kotona ollessasikin matkapuhelin on todennäköisemmin käden ulottuvilla kuin kaihtimet, ja se tekee prosessista paljon helpomman.

Somfy tarjoaa sovelluksia myös muille toiminnoille, esimerkiksi markiisien tai autotallinovien avaamiseen. Tämän kaiken voi myös yhdistää samaan järjestelmään yhdessä lämmityksen, sähkön ja vartiointijärjestelmän kanssa. Sekä sovellukset että niiden mahdollisuuksien keskittäminen avaavat oven automatisoinnille.

Automatisoitu ympäristö

Sähkökaihtimet, Älykoti

Sovelluksella ohjaaminen ja järjestelmällä hallitseminen mahdollistaa monien älykodin kotilaoustoimintojen automatisoinnin. Verhojen ja kaihdinten osalta se tarkoittaa tiettyjen avautumista ja sulkeutumista koskevien kellonaikojen tai valaistustason määrittämistä. Kaihtimet voi vapaasti säätää auringonnousun ja -laskun, kellonajan tai valoisuuden mukaan.

Jos esimerkiksi pidät valosta, mutta et kuitenkaan liiasta valosta, kaihtimet voi säätää liikkumaan tiettyyn asentoon, joka varmistaa juuri sinulle sopivan valon määrän.

Älykoti on myös taloudellinen

Verhojen ja kaihtimien vaikutus säästävään elämäntapaan ei ole tosin suoranainen, mutta kuitenkin merkittävä. Paikallisen ilmastomme erikoispiirteisiin (ennen kaikkea viime vuosina) kuuluu lämpötilan mahdollinen vaihtelu lyhyessä ajassa. Sitä esiintyy varsinkin syksyisin ja keväisin, mutta poikkeukselliset talvet ja kesätkin ovat tulossa normiksi.

Oikealla hetkellä avautuvat kaihtimet voivat merkittävästi vähentää päivän lämmitystarvetta. Oikealla hetkellä sulkeutuvat verhot voivat puolestaan vähentää päivän jäähdytystarvetta ja säästää kalusteita haalistumiselta. Moottorikäyttöiset turvakaihtimet voivat esimerkiksi eristää älykodin lämpötilanvaihteluilta ja sääolosuhteilta kokonaan, kun poistut pidemmäksi aikaa.

Lue lisää: Miten sähkökaihtimet toimivat?

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous