Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Miten sähkökaihtimet toimivat?

Somfy pultHuipputekniikka on ehtinyt jopa kaihtimiinkin. Kun sähköiset kaihtimet kiinnostavat, usein kysytty kysymys on, että miten ne tarkemmin kuvattuna avautuvat ja mikä tekee niistä mukavat. Tänään teemme siitä nopean katsauksen, tarkemmin voi lukea asiaa koskevasta esitelehtisestämme.

Miten sähköiset kaihtimet tarkemmin avautuvat?

Tärkein asia, joka saa sähköisen kaihtimen liikkumaan, on luonnollisesti moottori. Sana itse voi aiheuttaa mielikuvan kolisevasta ja paukkuvasta koneesta, mutta todellisuudessa kyseessä on huomaamaton ja käytännöllinen laite, joka asennetaan yhdessä rulla- tai muiden kaihtimien tai verhojen kanssa ja joka vie vain vähän tilaa.

Kiinnostavia ovat varsinkin ne erilaiset mahdollisuudet, joilla moottoria voi ohjata. Avaeksperdid tarjoaa niitä yhteistyössä Somfyn kanssa. Mahdollisuudet ovat seuraavat:

  • Katkaisija – yksinkertaisen ja mukavan napin voi asentaa minne vain haluat. Siinä on myös suosikkiasennon säätömahdollisuus.
  • Kaukosäädin – jos pidät siitä, että kaihdinten avausmahdollisuus on aina käden ulottuvilla.
  • Näytöllä varustettu kaukosäädin – ihanteellinen niille, joilla on kotona monta motorisoitua esinettä, esimerkiksi kaihtimia, markiiseja ja ovia.
  • Sovellus – ohjaa kaihtimiasi kaikkialta, vaikkapa maapallon toiselta puolelta.
  • Järjestelmä + sovellus – jos haluat keskittää ja ohjata älykkäästi kaikkia valvottavia esineitäsi (turvajärjestelmä, kaihtimet, valaistus, autotallin ovet ym.).

Valitse yksinkertaisesti itsellesi sopivat sähköiset kaihtimet ja ajattele, millaisen avausmahdollisuuden haluaisit. Valintamahdollisuuksia on sekä niille, jotka haluavat avata mukavammin vain kaihtimet (tai jotain muuta) että niille, jotka haluavat tehdä talosta älytalon.

Älykkäiden kaihtimien edut

Kaihtimien avaamista kaukosäätimellä tai katkaisijalla voi verrata televisioon tai valaistukseen – viimeksi mainittujen osalta ei enää muuta vaihtoehtoa voi kuvitellakaan. Mitkä ovat Somfy-moottorikaihtimien toimintaperiaatteet?

  • Kaikenpuolinen mukavuus – säädä huoneen valaistusta ja näkymiä itselle sopivasta asennosta.
  • Tavoitettavuus – kaihtimet voivat nykyisin olla korkealla katon alla. Perheessä voi myös olla henkilöitä, jotka eivät itse voi avata kaihtimia.
  • Ohjelmoitavuus – katkaisijoissa ja kaukosäätimissä on suosikkiasennon nappi, monimutkaisemmat järjestelmät voivat jopa säätää sopivan ajan ja valoisuustason, jolloin kaihtimet tai verhot avataan.

Joskus aikaisemmin jopa valaisimen katkaisija tuntui ylellisyydeltä, mutta vähitellen on muuttumassa normaaliksi käytännöksi sekin, että rullakaihtimet tai verhot voi avata napin painalluksella.

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous