Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Verhot tai kaihtimet keittiöön – mitä valinnassa tulee ottaa huomioon?

  • Meistä
  • Blogi
  • Verhot
  • Verhot tai kaihtimet keittiöön – mitä valinnassa tulee ottaa huomioon?

Kuten olohuoneessa, makuuhuoneessa ja muissakin tiloissa, keittiössäkin verhoilla tai kaihtimilla on yleisilmeen luomisessa tärkeä roolinsa. Hyvin valitut verhot tai kaihtimet tekevät keittiöstä tilan, jossa on miellyttävää valmistaa ruokaa, ruokailla ja kestitä vieraita. Mutta mitä keittiöverhojen valinnassa pitäisi ottaa huomioon ja millaisia yleisimmät vaihtoehdot ovat?

Verhot tai kaihtimet keittiöön

Kevyet ja ilmavat verhot ovat klassinen valinta keittiöön

Paksummasta materiaalista valmistetut tekstiiliverhot ovat hyvä valinta, kun haluat mahdollisuuden pimentää keittiö. Jos valon täydellinen estäminen ei ole tarpeen, ohuemmasta materiaalista valmistetut verhot sopivat yleensä keittiöön paremmin. Ilmavat verhot on helpompi ottaa alas puhdistusta varten ja myöskään keittiön ruoan tuoksut eivät imeydy niihin niin vahvasti. Koska keittiössä olevat verhot likaantuvat yleensä nopeammin, on pestävä kangas käytännöllinen valinta. Ilmavia tekstiiliverhoja voit yhdistellä myös muihin verho- ja kaihdintyyppeihin, esimerkiksi rullakaihtimiin tai pliseekaihtimiin.

Vaaleammat verhot tekevät keittiöstä tilavamman

Kun valitset verhoille sopivaa väriä, ota huomioon sekä seinien että kalusteiden väri ja keittiön yleinen tyyli. Yhteen voivat sopia sekä saman sävyiset, vastakkaiset, kuviolliset, kiiltävät että matat värit, mutta se riippuu kuitenkin ennen kaikkea sinun omasta maustasi.

Yleensä vaaleat ja kylmät sävyt auttavat saamaan keittiöstä visuaalisesti suuremman ja valoisamman. Tummat ja lämpimät sävyt muuttavat keittiön viihtyisämmäksi.

Plisee- ja sälekaihtimet antavat yksityisyyttä

Verhot keittiöönJos asut kaupungissa ja ensimmäisessä kerroksessa, yksityisyys on tärkeä kysymys. Miten pitää ohikulkijoiden katseet kotoa loitolla? Hyvä ratkaisu on esimerkiksi säle- tai pliseekaihdin. Sälekaihtimen voit säätää itsellesi sopivaan kulmaan – siten että näet ulos, mutta ohikulkijat eivät voi seurata keittiössä tapahtuvaa.

Alas kiinnitetyn pliseekaihtimen voi avata ylhäältä ja siten sulkea näkymän ikkunan alaosasta. Sekä plisee- että sälekaihdinten osalta voi itselleen sopivan valita kymmenistä eri väreistä.

Huomaa turvallisuus

Jos ikkuna on hyvin lähellä liettä, on järkevää valita ikkunanpuitteeseen kiinnitettävät kaihtimet, jotka eivät liehu tuulessa eikä aiheuta vahingossa onnettomuutta. Sopivia ovat esimerkiksi sekä säle-, plisee- että rullakaihtimet.

Haluatko löytää sopivat verhot tai kaihtimet keittiöön?

Tutustu verho- ja kaihdinvalikoimaan tästä

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous