Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Verhot keittiöön – mitä valinnassa tulisi ottaa huomioon?

kardinad kööki, köögikardinKuten olohuoneen, makuuhuoneen ja muidenkin tilojen osalta, verhoilla ja/tai kaihtimilla on keittiössäkin yleisvaikutelman luomisessa tärkeä roolinsa. Hyvin valittu keittiöverho ja/tai kaihdin tekee keittiöstä tilan, jossa on miellyttävä valmistaa ruokaa, ruokailla itse ja myös tarjota vieraille ateria. Mitä keittiöverhojen valinnassa tulisi ottaa huomioon ja millaisia yleisimmät vaihtoehdot ovat?

Klassinen valinta: kevyet ja ilmavat verhot keittiöön

Paksummasta materiaalista valmistetut tekstiiliverhot ovat hyvän valinta, kun haluat mahdollisuuden pimentää keittiö. Jos valon täydellistä estämistä ei tarvita, ohuemmasta materiaalista valmistetut verhot sopivat yleensä keittiöön paremmin. Ilmavat verhot on helpompi ottaa alas puhdistusta varten ja myöskään keittiön ruoan tuoksut eivät imeydy niihin niin vahvasti. Koska keittiössä olevat verhot likaantuvat yleensä nopeammin, on pestävä kangas käytännöllinen valinta. Ilmavat tekstiiliverhot voit yhdistää myös muihin verho- ja kaihdintyyppeihin, esimerkiksi rullaverhoihin tai plissekaihtimiin.

Vaaleammat verhot tekevät keittiöstä tilavamman

Kardinad köökiVerhoille sopivaa väriä valitessasi ota huomioon sekä seinien että kalusteiden väri sekä keittiön yleinen tyyli. Yhteen voivat sopia sekä saman sävyiset, vastakkaiset, kuviolliset, kiiltävät että matat värit, mutta se riippuu kuitenkin ennen kaikkea sinun omasta maustasi.

Yleensä vaaleat ja kylmät sävyt auttavat luomaan keittiöstä visuaalisesti suuremman ja valoisamman. Tummat ja lämpimät sävyt tekevät keittiöstä viihtyisämmän.

Pliseekaihtimet ja sälekaihtimet tarjoavat yksityisyyttä

Jos asut kaupungissa ja ensimmäisessä kerroksessa, yksityisyys on tärkeä aihe. Miten pitää ohikulkijoiden katseet sisätiloista loitolla? Hyvä ratkaisu ovat esimerkiksi sälekaihtimet tai pliseekaihtimet. Sälekaihtimet voit säätää itsellesi sopivaan kulmaan – siten, että sinä näet ulos, mutta ohikulkijat eivät voi seurata keittiössä tapahtuvaa.

Alas kiinnitetyn pliseekaihtimen voi avata ylhäältä ja siten sulkea näkymän ikkunan alaosasta. Sekä pliseekaihtimien että sälekaihtimien osalta voit valita kymmenien eri värien joukosta itsellesi sopivan.

Ota keittiöverhon valinnassa huomioon turvallisuus

Jos ikkuna sijaitsee hyvin lähellä liettä, on järkevää suosia ikkunanpuitteisiin kiinnitettäviä kaihtimia, jotka eivät ala tuulessa liehua eivätkä aiheuta siten vahingossa onnettomuutta. Sopivia ovat esimerkiksi sälekaihtimet, pliseekaihtimet ja rullaverhot.

Haluatko löytää sopivat verhot keittiöön?

Tutustu verho- ja kaihdinvalikoimaan tästä.

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous