Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Verhojen ompelu on edelleen muotia. Mutta miten verhoja huolletaan?

Verhot ovat edelleen muotia. Uskallamme väittää, että ne ovat suorastaan ajattomat. Verhot täyttävät tilassa tiettyä tehtävää (auttavat esimerkiksi pimentämään makuuhuonetta tai korostamaan olohuoneen tyylikkyyttä) ja korostavat huoneen ainutlaatuista luonnetta. Verhot ovat erittäin käytännölliset, mutta myös muuten kauniit katsella. Siksi verhojen ompelu ja käyttö sisustuksessa on edelleen yksi sisustusmaailman tärkeimmistä keinoista.

Verhot auttavat saavuttamaan juuri sen ihanan ja omailmeisen kodin, josta olet vuosia haaveillut. Verhoja ja kaihtimia on paljon erilaisia (vekki- ja paneeliverhot, roomalaiset ja pystylamellikaihtimet jne.), mutta keskitymme tässä blogikirjoituksessamme kuitenkin niihin ns. vanhoihin hyviin tekstiiliverhoihin, jotka tekevät kodistasi aina ilmavan ja viihtyisän. Mutta miten verhot olisi parasta puhdistaa?

7 vinkkiä verhojen puhdistamiseen:

Nyt on selvää, että verhojen ompelu (tee ne itse, pyydä ompelijan apua tai tilaa verholiikkeestä) on kiehtova mahdollisuus lisätä kodille yksilöllisyyttä. Kun olet päättänyt valita verhot, muista miettiä, millaisesta kankaasta verhoja haluat.

Siitä riippuu se, miten helppoa verhojen huolto ja tarvittaessa puhdistaminen jatkossa ovat. Kangasvalinnasta riippuu myös verhojen käyttöikä.

Valitse ehdottomasti laadukas tekstiili, joka kestää sekä aikaa, eri vuodenaikoja että säännöllistä puhdistamista. Tarkastelemme nyt hyviä vinkkejä verhojen puhdistamiseen.

HUOM! Huomaa, että meidän suosituksemme on käyttää mieluummin ammattilaisten apua ja viedä verhot pesulaan tai kemialliseen pesuun mahdollisten epämiellyttävien yllätysten välttämiseksi.

  1. Ravista verhoista liiallinen pöly ennen pesua, mahdollisuuden mukaan ulkona.
  2. Tylliverhoja ja muita kevyitä tekstiiliverhoja on hyvä liottaa ja pestä ammeessa. Ripusta ne sitten kosteina johonkin suoristumaan. Aseta varmuuden vuoksi pyyhe kuivuvien verhojen alle, jotta liika vesi ei valuaisi lattialle eikä pilaisi sitä.
  3. Pese verhot pesukoneessa vain siinä tapauksessa, että niissä oleva pesuohjelappu sen sallii. Muista tarkistaa huolellisesti kaikki lapun merkit ja toimia niiden mukaan. HUOM! Jos verhoissa ei ole puhdistusohjeita, tiedustele asiaa siitä kaupasta, josta verhot on ostettu.
  4. Yleensä on erittäin nopeaa ja mukavaa puhdistaa verhot höyrystimellä. Mutta näin vain siinä tapauksessa, että valmistaja on sen sallinut ja selvästi ilmaissut.
  5. Vie syväpuhdistusta vaativat verhot (esim. samettiverhot) kemialliseen pesuun silloin, kun itse olet perheen kanssa pitempään poissa kotoa, esim. mökillä tai matkoilla. Tällöin verhojen puuttuminen ei häiritse mitenkään sinun ja perheesi elämänrytmiä.
  6. Jos verhokangas sen sallii, käytä noin kerran kuukaudessa pölynimurin pientä karvareunaista suutinta ja puhdista sillä verhoista pölyt. Voit tehdä sen useamminkin, jos pidät sitä tarpeellisena.
  7. Muista myös verhokiskot ja -tangot ja puhdista ne ajoittain kostealla liinalla.

 

Jos sinulla heräsi kysymyksiä, ota meihin rohkeasti yhteyttä!

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous