Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Valo häiritsee nukkumista? Pimennysverhot auttavat!

Oletko yksi niistä monista, jotka pitävät nukkumisesta ja lepäämisestä pimeässä tilassa? Jos niin on, todennäköisesti haluat löytää itsellesi sellaiset verhot tai kaihtimet, jotka estävät valon pääsyn sisään. Onneksi valikoima on laaja. Tänään esittelemmekin kaksi tärkeintä ratkaisua: pimennysverhot ja pimennysrullaverhot.

Kankaiset pimennysverhot

avaeksperdid-PimennysverhotTekstiiliverhoilla pimentävä vaikutus saavutetaan eri tavoin. Esimerkiksi pimentävä kangas on hyvin paksua materiaalia tai sen takapuoli on käsitelty siten, että valo ei pääse läpi. Kun pimentävän kankaan takapuoli on erityistä vaaleaa materiaalia, se auttaa kesällä heijastamaan sisään tulevaa auringonvaloa takaisin ja siten pitämään makuuhuoneen mukavan viileänä. Kylmempänä vuodenaikana paksummasta kankaasta valmistetut verhot taas eliminoivat ikkunoilta huokuvaa kylmää ja pitävät tilat lämpimämpinä ja viihtyisinä.

Kankaisia pimennysverhoja tilatessasi varmistu siitä, että verho olisi riittävän leveä ja korkea ja ulottuisi mahdollisimman paljon ikkuna-aukon yli, jotta eteen vedettyjen verhojen yläpuolelta, alta tai sivuilta ei tulisi valonsäteitä sisään. Pimentävän vaikutuksen saavuttamisessa on myös tärkeää, että sivuverhot ulottuvat keskeltä hyvin yhteen.

Kangasverhoja on valittavana joko puoli- tai täysin pimentävinä. Jos ikkuna on auringonpuoleisessa seinässä ja haluat tehdä huoneestä joskus pimeän, niin täysin pimentävä ratkaisu on varmin valinta.

Pimendav rulooPimennysrullaverhot

Samoin kuin kangasverhojen osalta, on rullaverhojenkin valikoimassa sekä puolipimentäviä että täysin pimentäviä vaihtoehtoja. Parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi voi ikkuna-aukkoon asentaa myös sivulistat, joiden välissä pimentävä rullaverhokangas liikkuu ylös ja alas.

Mitkä ovat pimennysverhojen edut?

Vaikka pimennysverhoja käytetäänkin eniten makuuhuoneissa, ne ovat käytännöllinen ratkaisu muhinkin tiloihin:

  • TV-huone– estää valonsäteiden osumisen TV-ruutuun
  • lastenhuone– usein vauvat ja pikkulapset ovat valon suhteen herkkiä, jolloin pimennysverhot edistävät pidempää unta
  • työhuone– eteen vedetty pimennysverho tai pimennysrullaverho auttaa työskentelemään näyttöpäätteellä
  • laboratorio tai muu tekninen tila– niissä pimennysverhot tai -rullaverhot ovat korvaamaton apuväline, kun käytät valoherkkiä laitteita tai koneita.

Tarjoamme laajan valikoiman pimennysverhoja ja -kaihtimia. Katso tarkemmin: verhot ja rullaverhot.

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous