Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Vaatekaapin ovet toimivat näyttävänä sisustuselementtinä

Vaatekaappijärjestelmät ovat tilavia ja mukavia säilytyspaikkoja, jotka löytyvät yhä useammasta kodista. Ne sopivat hyvin sekä makuuhuoneeseen, olohuoneeseen, käytävään että myös eteiseen. Juuri sinun toiveiden mukaan valmistetun sisällön lisäksi vaatekaapeista tulee entistä käytännöllisempiä liukuovien asentamisen myötä. Ulospäin avautuviin oviin verrattuna ne eivät vie avattaessa lainkaan tilaa ja siten liukuoviset kaapit sopivat loistavasti myös ahtaisiin tiloihin.

Valittu vaatekaappijärjestelmä jää kotiisi todennäköisesti vuosiksi, joten sen muotoilua kannattaa pohtia huolella. Voit tilata liukuovet omien mieltymystesi mukaisesti, sillä materiaalien ja muotoilun valikoima on erittäin laaja – annat vain mielikuvituksesi lentää.

Erilaiset värit ja materiaalit

Vaatekaapin ovetJos suosit luonnollisempaa ja pikemminkin huomaamattomaksi jäävää ulkonäköä, valitse viilukehykselliset vaatekaapin ovet. Viilu on enintään 3 millimetriä paksu puun siivu, jota käytetään puun päällystykseen. Viilukalusto on laadukas ja turvallinen valinta, mutta hintaluokaltaan se on eräs kalleimmista ratkaisuista.

Luonnollisen puunsävyn saa myös melamiinisiä liukuovia käyttämällä. Melamiini on hartsilla kyllästetty noin 0,2 millimetriä paksu paperi kalustelevyn päällystykseen. Melamiinin sävyvalikoima on laajempi kuin viilun ja hinnat ovat yleensä edullisemmat. Koivun, tammen, pähkinän, saarnin ja muiden puun sävyjen lisäksi melamiinilla voi tehdä myös erivärisiä liukuovia.

Jotta vaatekaapin ovet olisivat huomiota herättävät ja yksilölliset, voit valita myös eri sävyisistä laseista, bambusta, peileistä ja muista ratkaisuista. Näyttävän tuloksen antaa myös eri materiaalien yhdisteleminen keskenään. Esimerkiksi voit yhdistellä puun sävyjä eri väreihin tai jopa lisätä vaatekaapin keskiosaan peilin, läpinäkyvän osan tai bambukaistaleen. Inspiraation saamiseksi katso myös Avaeksperttien tekemien liukuovien kuvagalleriaa.

Miten vaatekaapin ovet asennetaan?

Liukuovet kiinnitetään tavallisesti kattoon ja lattiaan asennetuille ala- ja yläkiskoille. Pyörissä on suljetut kuulalaakerit ja erityinen jousimekanismi estää ovia avattaessa pyörien hyppäämisen kiskoilta. Ylä- ja alapyörät voi piilottaa vaakaprofiileihin.
Mikäli katon kantovoima sallii, voi osan alumiinikehyksisistä vaatekaapin ovista kiinnittää myös kattoon käyttämällä riippukiskoja.

Liukuoviset kaapit ovat tyylikäs ja tilaa säästävä ratkaisu jokaiseen kotiin. Liukuovien laajan materiaali- ja muotoiluvalikoima mahdollistaa sen, että voit suunnitella tarkalleen omien toiveittesi ja makusi mukaisen vaatekaapin.

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous