Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Terassimarkiisit auttavat selviämään sateisesta kesästä

TerassimarkiisitVaikka ulkona onkin jo lämmintä ja mukavaa, viisainkaan ilmojen haltija ei osaa vielä ennustaa, tuleeko edessä olevasta kesästä lämmin ja kuiva vai viileä ja sateinen. Siksi tulevaa pitäisikin hieman ennakoida ja asentaa oman kesämökin tai maalaistalon terassille monikäyttöinen markiisi. Luonnollisesti siksi, että pian saapuvasta kesästä voisi nauttia täysin rinnoin: grillata terassilla, viettää mukavasti aikaa ystävien ja perheen seurassa, lukea kirjaa, pelata lautapelejä, puhdistaa sieniä yms.

Terassimarkiiseilla (ja muillakin markiiseilla) on arvaamattoman suomalaisen kesän pelastamisen lisäksi monia muita tärkeitä tehtäviä. Näin myös vuodenajasta riippumatta. Mainitsemme alempana niistä muutamia.

Mikä on terassimarkiisien tehtävä?

  • TerassimarkiisitMuotoiluelementti. Koska saatavana on suuri valikoima erilaisia kankaita ja markiisityyppejä, terassimarkiisit ovat nokkelia muotoiluelementtejä. Terassimarkiisit (ja myös muut markiisit) auttavat luomaan yksilöllisen jakiinnostavan ulkotilan ilmeen kodillesi, liikkeellesi tai kesämökillesi. Markiiseja ajatellessa tulevat ensimmäisinä mieleen eriväriset ja viihtyisät raidalliset markiisikankaat, joita usein käytetään varsinkin Etelä-Euroopan maiden kahviloiden ja ravintoloiden ikkunoissa ja verantojen yhteydessä. Samoin pikkukauppojen ja putiikkien elävöittämiseen.
  • Mainospinta. Markiisit huomataan helposti, sillä ne ovat kuin liikkeesi ulkomuodosta esiin työntyviä palapelin paloja. Ne voi hyvin onnistuneesti brändätäja siten pitää oman yrityksen tarina nykyisten ja tulevien asiakkaiden nähtävillä ja tietoisuudessa.
  • Suoja. Luonnollisesti sateelta ja liialta auringonvalolta. Terassimarkiisit ovat erittäin ansiokas elementti, joka edistää liikkeesi (varsinkin kahvilan, ravintolan, bistron ym. ravitsemusliikkeen) kannattavuutta. Miten? Markiisien avulla voit nimittäin tarjoilla asiakkaillesi verannalla herkullisia ruokia ja virkistäviä juomia sään temppuiluista huolimatta.

Minkä tyyppisiä markiiseja on saatavilla?

  1. Korimarkiisit. Kuten nimikin sanoo, kyseessä ovat korin malliset markiisit, joiden ensisijainen tehtävä on suojata auringonvalolta. Esimerkiksi kahviloiden ja pienten liikkeiden ikkunoiden suojana siten, että ikkuna- ja ovipinnat jäävät samalla avoimiksi. Markiisit ovat myös erittäin hyviä tunnistimia: ne osoittavat kadulla kulkijoille, missä kahvilat, ravintolat ja kaupat sijaitsevat.
  2. Perinteisten markiisien rakenne ja ulkonäkö on yksinkertainen: ne ovat suoria ja alaspäin kaltevia, ja suojaavat ikkunoita ahdistavalta valolta. Usein ne ovat raidallisia (mutta käytetään myös yksivärisiä ja brändättyjä) ja siten helposti tunnistettavissa, toimien samalla ruokailupaikkojen tienviittoina.
  3. Nivelmarkiisit. Kyseessä ovat markiisit, jotka on tarkoitettu ennen kaikkea isojen terassien varjostamiseen. Esimerkiksi siihen, että meidän ilmastossamme voisi viettää juhannusta tai kesähäitä ja grillata koko kauden (silloinkin kun sataa).
  4. Katosmarkiisit. Tarkoitetut varsinkin vaakatasoisten ja kaltevien pintojen kattamiseen. Näitä ovat esimerkiksi talvipuutarhat ja isommat terassit.

Heräsikö kiinnostus ja halu ottaa tulevan kesän laatu omiin käsiisi? Ota meihin yhteyttä.

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous