Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Sälekaihtimet voi asentaa myös lasien väliin

Sälekaihtimet koostuvat alumiini- tai puusäleistä, jotka on kiinnitetty toisiinsa naruilla. Naruista ohjaamalla verhot voi nostaa ylös tai laskea alas tai muuttaa niiden kaltevuuskulmaa auringon suhteen – näiden ominaisuuksien ansiosta sälekaihtimien avulla voi helposti muuttaa valon intensiivisyyttä tilassa. Jos päivä on pilvinen, sälekaihtimet voi vetää ylös ja ne ovat lähes huomaamattomat.

Sälekaihtimet voi asentaa myös lasien väliinKesän kirkkaalla aurinkoisena päivänä taas ei tarvitse alkaa pimentää tilaa. Riittää, että säädät säleet sellaiseen kulmaan, että auringonsäteet eivät häikäise sinua; vältyt samalla tilan liialta kuumenemiselta.

Helpon avaamis- ja sulkemismenetelmän ansiosta sälekaihtimet sopivat myös tilanjakajiksi, ne jakavat tilan nopeasti ja huomaamattomasti.

SÄLEKAIHTIMIEN UUSI TULEMINEN

Yhteen aikaan valkoisia alumiinisälekaihtimia pidettiin retrohenkisen toimistotyylin osana, mutta uudet materiaalit, esimerkiksi puu, ovat pehmentäneet tätä vaikutelmaa ja nykyisin sälekaihtimia pidetään erittäin käytännöllisinä kaihtimina. Avaeksperttien sälekaihtimet on valmistettu joko 16, 25, 35 tai 50 mm levyisistä alumiinisäleistä tai 25, 35 tai 50 mm levyisistä puusäleistä.

Sälekaihdin on lähes ainoa kaihdin, joka tietyssä ikkunatyypissä mahtuu ongelmitta lasien väliin tai jonka voi kiinnittää lasilistaan, lasipinnan välittömään läheisyyteen. Sälekaihtimet voi asentaa ikkunasyvennykseen, ikkunan eteen seinälle, kattoon, lasilistaan ja tietyn ikkunatyypin osalta myös lasien väliin.

OHJAAMINEN

Tavallisesti sälekaihtimia ohjataan käsin – säleiden nostamiseen ja laskemiseen on nostonarut, säleiden kääntämiseen avoimeen asentoon käytetään säätötankoa. 35 ja 50 mm levyisissä puusälekaihtimissa on säleiden kääntämiseen säätötangon sijasta narumekanismi. Sälekaihtimiin on mahdollista liittää sähköinen ohjaus, jossa käytetään kaukosäädintä tai katkaisinta. Moottoroitu vaihtoehto sopii hyvin ikkunoihin, joihin on vaikea päästä käsiksi (esimerkiksi korkealla sijaitsevat ikkunat), jotka ovat hyvin suuria tai joita täytyy avata ja sulkea ryhmittäin.

Kun kaihdinta nostetaan ylös tai lasketaan alas, tulee säleiden olla käännettyinä avattuun asentoon. Kun vetonarusta vedetään suoraan alas, säleet nousevat ylös ja lukittuvat narulukon avulla. Kun haluat laskea sälekaihtimet alas, vapauta naru narulukosta kevyesti sivulle vetämällä, jolloin säleet vapautuvat ja laskeutuvat haluttuun korkeuteen.

PUHDISTAMINEN

Sälekaihtimet suositellaan puhdistamaan varovasti pehmeällä harjalla (säleet auki) tai kostealla pyyhkeellä (säleet kiinni). Puusälekaihtimien osalta tulee varmistua siitä, että pyyhe olisi vain hieman kostea, ettei puumateriaali kastuisi.

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous