Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Plissekaihtimet tarjoavat ratkaisun moniin kaihdinkysymyksiin

PlissekaihtimetToisinaan oikeiden verhojen tai kaihtimien löytäminen voi olla suuri koettelemus. Vaikka jokin verho tai rullakaihdin olisikin kaunis ja laadukas, ikkunan erikoispiirteet tai jokin erityinen tarve saattavat rajoittaa valintamahdollisuuksia. Moniin mahdollisiin erikoispiirteisiin on kuitenkin olemassa vastaus – plissekaihtimet.

Alapuolella on kolme tilannetta, joiden yhteydessä plissekaihtimet ovat sopiva valinta:

  • Ikkuna on poikkeuksellisen muotoinen
  • Valittava kaihdin saattaa varjostaa huonetta liikaa
  • Avoin ikkuna jää tuulen ja sateen armoille

Lue näistä lisää!

Kiehtovat plissekaihtimet erikoisille ikkunoille

Plissekaihtimet

Vaikka ruutu ja suorakulmio ovat edelleen yleiset ikkunan muodot, eivät pyöreät, kolmikulmaiset ja puolisuunnikkaan muotoisetkaan ikkunat ole enää harvinaisuuksia. Sopivien verhojen tai kaihtimien vuoksi ei tarvitse missään tapauksessa pelätä erikoisen muotoista ikkunaa, sillä sopivan malliset plissekaihtimet voi todennäköisesti valmistaa.

Plissekaihtimet kuuluvat eniten muotoiltaviin kaihtimiin, sillä niiden avausmekanismi ei riipu merkittävästi juuri kulmikkaasta muodosta. Jos funkkistalossasi on jokin pyöreä olohuoneen tai eteisen ikkuna, tai olet luonut itsellesi tulevaisuuden kodin, jossa on kolmikulmaisia ikkunoita – miksipä et käyttäisi niihin plissekaihtimia?

Ylhäältä avaamisen mahdollisuus

Plissekaihtimet

Valo voi laskeutua tilaasi siten, että tavallisilla verhoilla voisi valita vain joko täydellisen hämäryyden tai liian kirkkauden. Siinä tapauksessa on täysin mahdollista valita plissekaihtimet, jotka avautuvat sekä ylhäältä että alhaalta. Ylhäältä avattaessa auringonvalon sisälle tuloa voi säädellä vielä enemmänkin – jos sinua häiritsee vain tietty kulma, voit säätää plissekaihtimet tarkalleen haluamaasi asentoon.

Toinen tärkeä ylhäältä avaamiseen liittyvä etu on yksityisyys. Kaupungissa kohtaa usein ikkunaan suuntautuneita katseita, mutta niiden vuoksi ei pidä alkaa täysin eristäytyä. Plissekaihtimet voi tältä varalta asettaa täsmälleen siten, että toimesi jäävät piiloon, mutta päivänvalo pääsee silti sisään.

Sopii hyvin myös korkealle

Katto- tai sisäkattoikkunaakaan ei tule jättää verhotta. Kattoikkunat ovat usein paljon enemmän erilaisten sääolosuhteiden armoilla kuin muut ikkunat. Kauniina kesänä niitä ei haluaisi sulkeakaan, sillä ullakkokamarissa saattaa helteisenä päivänä olla melkoisen tukahduttavaa.

Se kuitenkin tarkoittaa, että yllättävät tuulet ja sateet voivat hyvin helposti tunkeutua sisälle. Laadukkaista materiaaleista valmistetut plissekaihtimet eivät taivu tuulessa ja hylkivät kosteutta ja hometta, joten ikkunaa avattaessa kaihtimen vuoksi ei tarvitse olla huolissaan.

Lue lisää: Plissekaihtimet: hieman tyyliasioista

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous