Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Pellavaiset verhot tuovat kotiin maanläheisyyttä

Pellavakasveja on viljelty Virossa jo enemmän kuin 3000 vuoden ajan ja niistä valmistetun kankaanluontoystävällisyys, kestävyys ja maanläheisyys ovat erittäin arvostettua. Pellavaverhot lisäävät sisustukselle arvokkuutta ja omaleimaisuutta ja sopivat hyvin sekä viihtyisään kesämökkiin että nykyaikaiseen kaupunkiasuntoon.

Pellavaiset verhotPellavamateriaali on ennen ensimmäisiä pesuja hieman jäykkä, siksi on levinnyt sen sekoittaminen polyesteri- ja viskoosikuituihin tai elastaaniin. Näin kangas muuttuu joustavammaksi ja rypistyy vähemmän. Samoin kankaan hoitovaatimukset parantuvat. Kaupasta löydät kuitenkin myös pellavakankaita, joihin on kevyitä ryppyjä jo valmiiksi työstetty. Tällainen ratkaisu on omaleimainen ja innovatiivinen.

Pellavakangas on luonnostaan valkea, harmahtava, beigeen vivahtava tai ruskeansävyinen, mutta sitä saa myös värjättynä. Pellavakankaaseen sopivat hyvin kirjotut kuviot ja virkatut pitsit. On olemassa paljon erilaisia tapoja tekstiilin elävöittämiseen ja se varmasti helpottaa verhoihin liittyviä valintoja, jotta ne sopisivat hyvin yhteen muun sisustuksen kanssa.

Pellavaverhojen plussat ja miinukset:

  • Pellavaverhot ovat erittäin kestävät ja kestävät myös toistuvaa pesua
  • Pellavakangas ei ime itseensä likaa eikä siitä lähtee nöyhtää
  • Luonnollisuuden ansiosta pellavamateriaali sopii hyvin allergikoille
  • Keinokuitutekstiileihin verrattuna pellavaverhot tuovat tilaan maanläheisyyttä ja viihtyisyyttä, siten ne sopivat erityisen hyvin yhteen täyspuisen kaluston ja kivi- tai lautalattian kanssa
  • Pellavakankaan valmistus on aikaa vaativa prosessi ja tästä syystä pellavaverhot ovat keinomateriaaleihin verrattuna tavallisesti kalliimpia

Oikein hoidettuina pellavaverhot säilyttävät kauniin ulkonäön ja muodon

Pese pellavamateriaaleja hellävaraisella pesuohjelmalla ja rypistymisen vähentämiseksi vältä voimakasta linkousta. Jauhemainen tai nestemäinen pesuaine ei saisi missään tapauksessa sisältää klooria tai muita haalistavia aineita, sillä haalistaminen pilaa pellavakuitua. Sileämmän tuloksen saamiseksi silitä verhot kosteina. Pellavamateriaali sietää yleensä hyvin pesua ja pehmenee ajan mittaan.

Jos arvostat laadukasta kangasta ja käsittelyä, pellavaverhot ovat varmasti hyvä valinta. Pyydä tarjous.

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous