Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Somfy suosittelee: miten valita verhot ja kaihtimet eri tiloihin

Kuten jokainen koti on erilainen, on jokainen huonekin erilainen. Eri tilojen verhojen tulisi olla ainutlaatuisen luonteensa ja tavoitteensa mukaiset. Hyvä yhteistyökumppanimme Somfy, joka on tuonut mukavat kaihdinten moottorit laajaan käyttöön, esittää puolestaan joitakin hyödyllisiä ideoita, miten valita oikeat verhot. Lisäämme myös puolestamme ajatuksia, miten tehdä huoneista kauniimpia ja käytännöllisempiä. Hauskaa uudelleen sisustamista!

Olohuoneen verhot ja kaihtimet

verhot ja kaihtimetOlohuone on yleensä yksi kodin isoimmista huoneista. Siellä vietetään perheen kanssa yhteistä aikaa ja otetaan vastaan vieraat. Ja mikä olisi vielä parempi valinta niin tärkeän tilan verhoiksi kuin näyttävät tekstiiliverhot? Samaa mieltä ovat myös Somfyn asiantuntijat ja sitä suosivat vallitsevat olohuoneen sisustustrendit ja -käytännöt.

Mitä tulee ottaa huomioon?

  • Varmista, miten valo lankeaa huoneeseen ja valitse sen mukaan myös kankaan paksuus.
  • Yksityisyys– valo ja elektroniikka voivat tuoda toimesi hennon kankaan läpi muiden nähtäville.

Makuuhuoneen verhot ja kaihtimet

Makuuhuoneen verhot ja kaihtimetMakuuhuone on pyhä linnoituksemme. Niin tärkeään tilaan pitää valita myös erityinen ratkaisu, joka suojaa riittävästi ei-toivotulta valolta, mutta samaan aikaan ei tekisi huonesta pimeätä luolaa (paitsi jos itse nimenomaan niin halutaan).

Moottoroidut verhot merkitsevät makuuhuoneessa ennen kaikkea mukavuutta. Ne voi säätää herättämään perheenjäsenet aamuisin (määrätyllä avausajalla) tai ne voi avata itse vuoteesta nousematta.

Makuuhuoneeseen parhaita ovat:

  • Pimentävät verhot– monet meistä ovat valolle herkkiä ja haluavat, että lepoon varattu huone on sekä yöllä että päivällä täysin pimeä. Moottoroitu ratkaisu on siinä tapauksessa kuin taivaan lahja! Kyseessä on nimittäin älykäs ratkaisu, joka löytää verhojen eteen vetämiseen juuri sinulle sopivimman. Et voilà!
  • Roomalaiset kaihtimetovat ihanteellinen ratkaisu silloin, kun pimentävät ja puolipimentävät vaihtoehdot eivät ole juuri sinun valintasi. Ne tarjoavat nimenomaan makuuhuoneeseen sopivaa hentoa tunnelmaa, joka auttaa illalla rentoutumaan päivän huolista ja puuhista.

Lastenhuoneen verhot

Lastenhuoneen verhot

Tärkein tunnussana, jota Somfy suosittelee lastenhuoneiden osalta huomioimaan, on turvallisuus. Valitse ehdottomasti sellaiset verhot, joita ei tarvitse avata riippuvilla menetelmillä. Esimerkiksi jousimekanismilla varustetut rullakaihtimettekstiiliverhot tai vekkiverhot. Moottorien etuna tässä yhteydessä on se, että lastenhuoneen verhoja ja niiden avautumista voi itse valvoa.

Kylpyhuoneen verhot

Kylpyhuone sijaitsee kodeissamme usein asunnon tai talon sydämessä ja usein siinä ei ole ikkunoita ja luonnonvaloa. Ja silloinkin, kun kylpyhuoneeseen on suunniteltuna ikkuna, se on tavallisesti korkealla ja varsin pienikokoinen tai mattalasinen.

Esitämme sinulle myös pienen haasteen ja kehotamme tekemään kylpy- ja muiden huoneiden ikkunoille, niiden koosta ja sijainnista riippumatta, raikastuskuurin kiehtovien ja toimivien verhojen avulla. Ja miksipä ei voisi uuden vuoden kunniaksi vaihtaa kaikki kuluneet ja väsyneet verhot ja kaihtimet uusiin? Verhojen vaihtaminen on nopeaa ja helppoa. Valmiina?

3 tärkeää yksityiskohtaa, joihin Somfyn asiantuntijat suosittelevat verhojen osalta kiinnittämään huomiota:

  • Valo– enemmistö meistä pitää valoisasta ja ystävällisestä kylpyhuoneesta, joten siihen voisi käyttää kevyitä ja valoa läpäiseviä kankaita niin, että sekä yksityisyys että viihtyisä valonhohde säilyisivät.
  • Kosteus– koska kylpyhuoneen kosteustaso on korkeampi kuin muissa tiloissa, tulisi välttää vahvemmasta ja raskaammasta kankaasta valmistettuja verhoja, jotka voivat sitoa itseensä liikaa kosteutta.
  • Tilan koko– yleensä kylpyhuoneet ovat ennemminkin pieniä kuin suuria. Siitä tulee verhojen valinnassa ehdottomasti lähteä ja valita vaaleamman sävyinen vaihtoehto, sillä se tekee tilan visuaalisesti suuremmaksi ja lisää ilmavuutta.

Somfyn merkkituotteet eli moottoroidut ratkaisut tekevät kylpyhuoneesta erittäin ylellisen. Erikoisratkaisu on myös erittäin käytännöllinen, sillä se päästää valon ikkunasta sisään vain napin painalluksella – vaikkapa kuumasta kylvystä nauttiessa!

Keittiön verhot ja kaihtimet

Keittiön verhot ja kaihtimetKeittiön eli kodin sydämen verhojen valinnassa tulee ottaa huomioon se, että päivittäin perheelle ruokaa valmistettaessa syntyy väistämättä ruoka- ja rasvatahroja sekä keittiön pinnoille että verhoihin. Helppohoitoisten pintojen osalta asiat hoituvat nopeasti, mutta verhoja ei kuitenkaan haluaisi pestä monta kertaa viikossa.

Paras vaihtoehto keittiöön ovat puiset sälekaihtimet, jotka on helppo ja mukava tarvittaessa puhdistaa. Lisäksi puumateriaali sopii loistavasti keittiön lämpimään ja sydämelliseen olemukseen. Ja niin siellä on suorastaan ilo valmistaa ruokaa rakkaalle perheelle!

Kattoikkunoiden kaihtimet

Sopivien verhojen tai kaihtimien löytäminen korkealla sijaitseviin kattoikkunoihin saattaa olla todellinen haaste. Somfyn moottorit tekevät sen kuitenkin hyvin helpoksi, sillä niiden ansiosta sinun ei enää tarvitse aamuin ja illoin kiipeillä saadaksesi huoneen valoisaksi tai pimeäksi. Lisäksi korkealle kiipeily voi olla hyvin vaarallista ja nyt ei enää pidä käyttää kömpelöitä mekanismeja.

Sopivan rullakaihtimen tai vekkiverhon voi säätää avautumaan vain yhdellä napin painalluksella. Ja aivan kuten Somfy itse sanoo: ”Moottori merkitsee mahdollisuutta avata kaihdin tai verho päivittäin, ei vain kerran vuodessa”. Hankalasti sijoitettua ikkunaa ei tarvitse sijainnin vuoksi jättää kokonaan peittämättä.

Lue lisää: ”Asiakkaan tarina: verhot ja kaihtimet koko kotiin”

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous