Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Millaisia toimintoja ja asennustapoja kattoikkunan rullakaihtimilla on?

Kattoikkunat tekevät talon ylimmästä kerroksesta viihtyisämmän ja valoisamman. Ikkunan kulmasta johtuen huoneeseen paistaa yleensä huomattavasti intensiivisempi valo kuin pystysuorien ikkunoiden kautta. Intensiivinen auringonvalo saattaa lämmittää tilan liian kuumaksi, häiritä päiväsaikaan television katselua ja päiväunia. Hyvä ratkaisu on asentaa rullakaihdin kattoikkunaan.

Miksi asentaa rullakaihdin kattoikkunaan?

Rullakaihdin on suosituin kaihdin kattoikkunaan. Rullakaihdin on yksinkertainen, käytännöllinen ja myös hintaluokaltaan yksi edullisimmista ratkaisuista.

Miksi asentaa rullakaihdin kattoikkunaan?Kankaan valinnasta riippuen kattoikkunaan tarkoitettu rullakaihdin hoitaa seuraavia tehtäviä:

  • auttaa säätelemään huoneen lämpötilaa
  • mahdollistaa tilan pimentämisen valoisana aikana
  • suojaa vierailta katseilta
  • vähentää sateen rapinaa
  • näyttävä tilan sisustuselementti (erityisesti koristekangasta käytettäessä)

Valikoimassa on yksi- ja monivärisiä, kevyesti valoa läpäiseviä, osittain tai täysin pimentäviä sekä valoa takaisin heijastavia kankaita. Saatavilla on myös erityisestä verkkomateriaalista valmistettu Screen-kangas, joka päästää valoa läpi, mutta estää UV-säteilyn pääsyä sisään.

Millaisia kattoikkunan rullakaihdinten tyypit ja asennustavat ovat?

Perinteiset rullakaihtimet voidaan asentaa niin ikkuna-aukkoon tai -puitteeseen kuin myös seinälle tai kattoon, mutta kattoikkunan yhteydessä kaihdin kiinnitetään yleensä ikkunanpuitteeseen. Jousimekanismin ansiosta kangas ei jää viistouden vuoksi roikkumaan, vaan pysyy kauniisti kireällä. Avaaminen ja sulkeminen tapahtuvat vetonapista tai alareunasta.

Kaksi yleisintä kattoikkunan rullakaihdintyyppiä ovat:

  • rullakaihdin on kiinnitettävissä kehykseen tai ikkuna-aukkoon asennettavilla koukuilla
  • rullakaihdin liikkuu sivukiskojen välissä ja voidaan kiinnittää vapaasti valittavaan asentoon

Sivukiskojen käyttö erityisen pimentävän kankaan yhteydessä pysäyttää ulkoa tulevan valon parhaalla mahdollisella tavalla ja on hyvä valinta silloin, jos haluat nukkua säkkipimeässä tai tarvitset tilan pimennysmahdollisuutta työn luonteen vuoksi.

Voiko kaihtimia asentaa myös isoihin kattoikkunoihin?

Jos haluat peittää isompia ikkunoita, esimerkiksi talvipuutarhassa, hyvä ratkaisu on Veranda-järjestelmä, jonka enimmäisleveys on 4,5 metriä. Veranda sopii sekä viistoille että vaakatasoisille pinnoille ja sitä voi käyttää niin sisä- kuin ulko-olosuhteissa. Kaihtimen rakenne on tilattavissa kaikissa RAL-sävyissä, joka tekee sen soveltamisesta sisustukseen erittäin helppoa. Tilan korkeudesta riippumatta kaihtimet voi mukavasti avata ja sulkea sähköisesti kaukosäädintä käyttämällä.

Tule tutustumaan kattoikkunan rullakaihdinten mahdollisuuksiin myymälöissämme tai kysy tarjous.

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous