Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Markiisivaihtoehdot eri tarpeisiin

Kevät on pian ovella. Päivät ovat aina vain pidempiä ja valoisampia, ja aurinko paistaa kirkkaammin ikkunasta sisään. Nyt on juuri oikea aika harkita markiisivaihtoehtoja. Samalla on erittäin tärkeää tehdä itselle selväksi, mihin tarkoitukseen markiisin haluat.

Haluatko markiisin verhojen tai kaihdinten oheen tai jopa niiden sijaan? Ehkäpä haluat luoda auringonsuojan terassille tai parvekkeelle? Markiisit ovat hyvä keino luoda yksi tai toinen näistä, tai vaikkapa molemmat. Lue lisää siitä, millaisia erilaiset markiisivaihtoehdot ovat ja mitä etuja kullakin niistä on.

Markiisivaihtoehdot

Markiisit luovat kausiluonteisesti miellyttävän ilmapiirin sekä talon ympärillä että sisällä. Verhojen ja kaihdinten vaihtoehtona markiisit sopivat henkilöille, jotka nauttivat ikkunasta sisään puhaltavasta tuulesta, mutta jotka eivät halua kesäisen sadekuuron aikana kuunnella veden ropisemista ikkunapeltiin. Markiisivaihtoehtoja on erilaisia ja jokainen niistä kiehtoo miellyttävillä yksityiskohdillaan.

  • Perinteiset markiisit – perinteinen valinta ikkunan, parvekkeen tai terassin päälle, luovat talolle ikään kuin eteläistä tunnelmaa. Koska markiiseja käytetään pohjoismaissa enemmän kausiluonteisesti, ne vahvistavat kesäistä tunnetta kesän pituudesta riippumatta. Ovat ehdottomasti tehokkaampia lämpötilan säätelyyn kuin verhot, sillä ne eivät päästä valoa ikkunaan asti.
  • Korimarkiisille tyypillistä on viuhkamainen rakenne, joka tuo erityisen hyvin esiin kankaassa olevan kuvion tai viestin, ja joka pyöreällä muodollaan antaa säväyksen talon yleiselle ilmeelle. Tyypillinen valinta kaupan tai kahvilan ikkunaan.
  • Nivelmarkiisi – etuna muihin nähden on katteen koko. Se on riittävän suuri peittämään koko terassin tai parvekkeen. Tällainen viihtyisä katos voi pelastaa puutarhajuhlien vieraat sekä paahtavalta auringolta että sadekuurolta.
  • Katosmarkiisit – näillä voi peittää myös epäsäännöllisen mallisia alueita sekä vaakatasossa että vinolla pinnalla, esimerkiksi parvekkeita, joilla on avoin kaide, talvipuutarhoja tai kattoikkunoita.
  • Markisolette – harvinaisempi vaihtoehto meillä päin, mutta joka suhteessa käytännöllinen. Yhdistää markiisin suojaominaisuuden rullakaihtimen avausmukavuuteen.

Markiisien valintaa helpottavat erilaiset tekstiilien kuvioiden ja reunamuotojen vaihtoehdot. Markiisien huolto on niiden yksinkertaisen rakenteen ja monien ratkaisujen ansiosta helppoa. Käyttöä helpottavat erilaiset markiisien avaus- ja kokoamismahdollisuudet.

Tutustu tuotesivuun

Miten löytää oikeanlaiset markiisit?

Jos sopivan ratkaisun valinta tuntuu vielä hankalalta, pohdi seuraavia kysymyksiä:

  • Estäisikö markiisi lähinnä sisään tulevaa valoa vai tarjoaisiko se katoksen?
  • Etsitkö markiisia kotiin vai yrityksen ikkunaan vai terassille?
  • Miten iso katettava ala on?
  • Haluatko mieluummin tavallisen vai värikkäämmän kankaan?
  • Haluatko kankaaseen painettavaksi jonkin viestin?

Kun löydät näihin kysymyksiin vastaukset, valinnan pitäisi olla selvempi. Se on samalla hyvää tietoa, jota tarjoajalle voi välittää kyselyn avulla tai myymälässä, jotta juuri oikeanlaiset markiisit löytyvät.

Lue lisää: ”Hanki tänä kesänä markiisit kotiin, mökille tai maalaistaloon!”

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous