Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Lastenhuoneen verhoissa tai kaihtimissa sekä kauneus että käytännöllisyys ovat tärkeitä

  • Meistä
  • Blogi
  • Kaihtimet
  • Lastenhuoneen verhoissa tai kaihtimissa sekä kauneus että käytännöllisyys ovat tärkeitä

Lastenhuone on se paikka, jonka sisustamista nuori perhe ajattelee kaikkein eniten. Halutaan, että jokainen yksityiskohta olisi sellainen, että se ilahduttaisi omistajaansa. Vaikka värilliset kuvioidut tai pitsein ja muin yksityiskohdin koristellut verhot tai kaihtimet saattavat ensi silmäyksellä vaikuttaa lapsille parhaiten sopivilta, suosittelemme ajattelemaan myös lastenhuoneen verhon tai kaihtimen tarkoituksenmukaisuutta.

Verhoilla ja kaihtimilla on kaksi tarkoitusta. Toinen on tilan kaunistaminen. Erittäin laajan malli- ja materiaalivalikoiman ansiosta verhot ja kaihtimet kuuluvat niihin sisustuselementteihin, joissa mahdollisuuksia on eniten ja jotka voivat olla tilassa katseenvangitsijoita tai päinvastoin, muodostaa huomaamattoman taustan muille huoneessa oleville esineille.

Verhojen ja kaihtimien toinen tarkoitus on tilan suojaaminen vierailta katseilta, päivänvalolta tai liian kuumalta auringonpaisteelta. Juuri tämä verhojen ja kaihtimien tehtävä on lastenhuoneen osalta äärimmäisen tärkeä. Jos runsas valo ei anna lapsen nukahtaa tai paahtava aurinko lämmittää huoneen sietämättömän kuumaksi, on hennoista ja mielenkiintoisista verhoista vähän apua. Siksi lastenhuoneen verhojen tai kaihtimien valinnan voisi aloittaakin eri verho- ja kaihdintyyppien etuja pohtimalla.

Erityyppiset lastenhuoneen verhot ja kaihtimet

Yleisin valinta ovat tietysti tekstiiliverhot – halutaan, että lastenhuoneen verhot olisivat iloisen väriset, ja että niissä olisi kivoja kuvia ja paljon koristeita. Sisustuslehdet ja -sivustot tarjoavat tähän loputtomasti ideoita ja erikoiset, juuri sinun lapsellesi suunnitellut ja ommellut verhot tekevät tilasta samalla suloisen ja yksilöllisen.

Hyvä ratkaisu on usein tekstiiliverhojen yhdistäminen johonkin muuhun verho- tai kaihdintyyppiin, esim. pimentäviin tai lämpötilaa sääteleviin rullakaihtimiin. Erittäin hyvin lastenhuoneeseen sopivat myös bambukaihtimet – luonnonbambusta valmistetut rullakaihtimet, joiden pehmeä valo luo tilassa poikkeuksellisen kotoisan tunnelman. Jos halutaan jotain erikoisempaa, voisi harkita roomalaisia kaihtimia, jotka muistuttavat rullakaihtimia, mutta jotka ylös vedettynä eivät kelaudu kokoon, vaan muodostavat kiehtovia laskoksia.

Plissekaihtimet on näyttävät tekstiilikaihtimet, jotka sopivat erimuotoisille ikkunoille, sillä ne voi avata sekä alhaalta, ylhäältä että molemmilta sivuilta.

Pystylamelli- ja sälekaihtimet ovat tosin käytännölliset, mutta koska olemme tottuneet näkemään niitä lähinnä toimistotiloissa, ne voivat vaikuttaa lastenhuoneessa hieman oudoilta. Puiset sälekaihtimet vaikuttavat pehmeämmiltä kuin alumiinikaihtimet ja sopivat hyvin myös kotiympäristöön, jossa ne ovat yksi mahdollisuus kangasverhojen kanssa yhdistettäviksi.

Paneeliverhot, jotka muodostavat isoja geometrisiä liikutettavia muotoja, pääsevät parhaiten vaikuttamaan suuressa tilassa.

Lastenhuonetta sisustaessa voi antaa mielikuvituksen vapaasti lentää. Minkään muun tilan osalta eri materiaalien valtavat vaihtoehdot eivät ole niin käytettyjä. Samalla ei saisi unohtaa sitäkään, että verhojen ja kaihtimien tulisi tehdä lapsen elämästä mahdollisimman mukavaa.

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous