Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Hyönteisverkot: käytännöllisemmät ja huomaamattomammat kuin koskaan ennen

Hyönteisverkot: käytännöllisemmät ja huomaamattomammat kuin koskaan ennenVaikka kevät onki tuonut meille lunta, lämpimästä kesästä voi silti haaveilla. Voi toivoa, että viileä toukokuu tarkoittaa myöhemmin sekä sisällä että ulkona vähemmän hyttysiä ja muita hyönteisiä, mutta silti on viisasta varautua niihin. Ulkona torjunta-aineesta on hyötyä, mutta sisällä sen käyttöä mieluummin välttäisi. Hyönteisverkot ikkunoissa ja myös ovissa pelastavat kodin suuremmilta hyönteisparvilta.

Jos asut maalla tai sinulla on kesämökki, tämä ongelma voi toistua joka kesä. Hyönteisverkon käyttö ei ole kuitenkaan kovin suosittua, sillä pelätään talon ulkonäön menevän pilalle tai hyönteisverkkojen käytön olevan epämukavaa. Verkkoja on silti saatavana erilaisia, sekä kehyksellä että rullakaihtimenaerilaisiin tarpeisiin.

Miksei jo ikkunaa suunniteltaessa?

Kun ulkomailla tarkkailee uusia kesämökkejä ja luonnon keskellä olevia omakotitaloja, usein voi huomata, että hyönteisverkot on otettu huomioon jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa. Avattavat ikkunat ovat yleensä pienemmät ja vaikkakaan laadukkaat hyönteisverkot eivät näkyvyyttä paljon rajoita, näiden ikkunoiden päätehtävänä ei ole tarjota näkymiä.

Esimerkiksi Yhdysvaltain pohjoisissa osavaltioissa ja Kanadassa hyönteisverkot ovat lähes pakollisia ja uutta metsätaloa (tai edes metsän reunalla sijaitsevaa taloa) ilman niitä ei juuri tapaa. Sikäläinen ilmasto suosii erilaisten pörriäisten joukkomittaista esiintymistä ja mannerilmaston kesä aiheuttaa riittävästi hellettä, jolloin ikkunoiden auki pitäminen on perusteltua koko kesän ajan.

Kunnostuksen yhteydessä kannattaa miettiä

HyönteisverkotKaikki eivät suunnittele uutta kesämökkiä. Jos harkitset vanhan kesämökkisi tai vehreyden keskellä olevan kotisi remonttia, voit myös miettiä, miten suuria ongelmia erilaiset hyönteiset kesäisin aiheuttavat. Talon uudistuskuurille voi lisätä käytännöllisyyttä ottamalla hyönteisverkot käyttöön.

Nykyaikaisia hyönteisverkkoja voi kunnostuksen aikana sovittaa myös vanhemman tyyppiseen taloon. Ikkunoiden tai ovien vaihdon yhteydessä niiden toimintaa voi muuttaa ja suunnitella jopa niin, että niihin voi asentaa kehysverkon. Huomaamaton ikkunan verkkorullakaihdin jättää ulkoisen ilmeen täysin koskemattomaksi.

Hyönteisverkot pelastavat vitsaukselta

Jos asut alueella, jossa hyönteisiä tulee jatkuvasti sisään ja kesä ei kulu ilman hyttysen ininää öisin makuuhuoneen katossa, niin hyönteisverkot voivat auttaa. Niillä on hyvä valmistautua hyttyskesään, sillä:

  • Ne voi sovittaa sekä uuteen että vanhaan taloon.
  • Ne eivät pilaa näkymiä tai talon ilmettä.
  • Ne suojaavat erilaisilta hyönteisiltä ja pölyltä.
  • Ne päästävät sisään raikasta ilmaa suuremmitta häiriöittä.
Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous