Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

4 tilaa, joissa liukuovet olisivat käytännölliset

Liukuovisista vaatekaapeista on ilmestynyt kirjoittain aineistoa ja se on tehty perustellusti – kyseessä on todellakin erittäin käytännöllinen suunnitteluratkaisu komeroa varten. Vähemmän huomiota on kiinnitetty siihen, että liukuovi voi olla sopiva ja kiinnostava tilojen jakaja.

Jonkun mielestä liukuoven käyttö tavallisen oven sijasta saattaa tuntua oudolta tai liian eksoottiselta, joten esitämme joitakin ideoita ja autamme visualisoimaan tiloja, joissa ovi ei avaudukaan sisään tai ulos, vaan liukuu!

4 tilaa, joissa liukuovet olisivat käytännölliset

Liukuovi sinne ja tänne

  1. Porrastila – liukuovi on hyvä sijoittaa sellaisten portaiden eteen, jotka eivät ole avatut, vaan joilla on erillinen tilansa tai välinsä. Tärkein syy, miksi ovi yleensäkään sopii rappujen luo, on se, että se estää liiallista vetoa eikä päästä lämpöä pakenemaan.

    LiukuoviMutta siinä tapauksessahan sopisi myös tavallinen ovi? – Liukuovi on parempi ratkaisu, sillä se ei ole avattaessa tiellä, joka saattaa portaiden osalta olla iso riski. Lisäksi rappujen ympärillä on yleensä muutenkin puutetta tilasta, jolloin tilaa säästävä ratkaisu sopii hyvin.

  1. Kokoustila – tapaamiset ja neuvottelut voi tyylikkäästi kätkeä oven taakse, ja kun ne ovat ohi, tilan voi avata muulle toimistolle. Jos suunnitelmissa on suurempia tilaisuuksia, kokoustilaa voi helposti laajentaa avaamalla liukuoven.

  1. Keittiö – toimiston tapaan kotonakin voidaan tiloja yhdistää tai jakaa. Kun keittiöpuuhista aiheutuu melua tai aromeja, keittiön voi erottaa muista tiloista. Kun on juhlat tai halutaan muuten vain hieman avaruutta, keittiön voi taas avata.

    Keittiössä voi olla myös erilaisia tarvikkeita (kuten pesukoneet) tai putkia, jotka eivät ehkä sovi muuhun sisustukseen. Siinä tapauksessa ne voi ympäröidä omaksi komerokseen, jonka voi avata ja sulkea sopivalla liukuovella.

  1. Miten tahansa leveällä oviaukolla varustettu tila – jos sinulla ei sitä ole, ehkäpä olet ajatellut sellaisen luomista? Liukuovi toimii sekä intiiminä jakajana että myös pienenä mutta majesteettisena porttina; olkoonpa se sitten olohuoneessa, makuuhuoneessa, työtilassa tms.

Blogipostituksen otsikoksi olisi ehkä sopinut jokin muu lukumäärä, sillä oikeastaan liukuovi sopii käytännölliseksi ja trendikkääksi ratkaisuksi lähes jokaiseen toimisto- tai kotitilaan. Jos haluat yksinkertaisesti aukkoon oven tai leikkiä suunnittelulla, on niiden osaltakin paljon mahdollisuuksia!

Lue lisää: 5 syytä liukuoven asentamiseen

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous