Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Somfy-moottorit: miten niitä voi käyttää?

Moottoroinnin ja automatisoinnin aikakausi on saapunut, mikä tarkoittaa arjen monipuolista mukavuutta. Somfy-moottorit lisäävät erilaisten verhojen ja kaihtimien käyttömukavuutta, mutta ei siinä vielä kaikki. Lue lisää katsauksestamme, jossa kerromme Somfyn kaikista mahdollisuuksista.

Minkä tyyppisille verhoille tai kaihtimille?

Somfy-moottorit

Jos et vielä tiennyt, niin Somfy-moottoreita voi käyttää seuraavien verhojen ja kaihdinten kanssa:

  • Tekstiiliverhot
  • Rullakaihtimet
  • Roomalaiset kaihtimet
  • Sälekaihtimet
  • Markiisit
  • Turvakaihtimet

Moottorit tekevät jokaisesta käytännöllisen, sillä verhot tai kaihtimet eivät usein ole mukavasti käden ulottuvilla tai ovat jopa niin korkealla, ettei niihin ilman apuvälineitä ulotu. Raskaampien tekstiiliverhojen ja suurten rakenteiden (kuten markiisien ja turvakaihdinten) osalta on muutenkin kevyempää käyttää Somfy-moottoreita kuin avata ne joka kerta käsin.

Verhojen ja kaihdinten kauko-ohjaus on myös kannattavaa, koska sillä voit tehdä kodistasi turvallisemman ja säädellä tilojen lämpötilaa päivän mittaan. Toimistokäytössä säästät työntekijöitä työläältä verhojen parissa puuhaamiselta.

Lue lisää: ”Miten sähkökaihtimet toimivat?”

Mitä muuta voi ohjata kaukaa

Somfy-moottorit

Somfy-moottoreita voi käyttää muuallakin, ennen kaikkea erilaisten aukkojen hallinnassa. Niillä voi avata esimerkiksi:

  • Ikkunoita
  • Portteja
  • Autotallin ovia
  • Esitelmätilojen valkokankaita

Nykyisin ei haluaisikaan avata esimerkiksi aidan porttia tai autotallin ovea ilman kauko-ohjainta, joten miksipä sillä ei voisi toimia kaikki muukin?

Erityisesti kannattaa mainita esitelmätilojen valkokankaiden avausmahdollisuus, joka on erittäin edustava vaihtoehto luento- ja kokoustiloihin ja säästää esitelmöitsijää kankaan rullaamiselta. Ja miksipä et voisi tehdä omasta kotiteatteristasi tai leikkitilastasi entistä mahtavamman itseliikkuvan näytön avulla? Valkokankaiden avaaminen moottorilla toimii samalla periaatteella kuin rullakaihdinten avaaminen.

Mutta kun jo kaihtimet ja erilaiset ikkunat, ovet ja avautuvat esineet ovat moottoroituja, niin mikä voisi olla seuraava vaihe?

Somfy-moottorit suuressa järjestelmässä

Liitä verhojen tai kaihdinten ohjaus yhtenäiseen järjestelmään lämmitys-, sähkö- ja turvajärjestelmän kanssa. Jos suosit jotain minimalistisempaa tai haluat täydentää suurta järjestelmää, on myös olemassa mahdollisuus käyttää oman älypuhelimen tai tabletin sovelluksia.

Yhä yleisemmäksi on muuttunut älytalo-järjestelmä, jossa kaikki toiminnot valoista verhoihin on koottu yhteen tablettiin, jolla voit hallita kotiasi mistä tahansa paikasta. Tabletti voi olla aina käden ulottuvilla ja täydentää kaukosäätimen ja katkaisijan toimintaa, joilla Somfy-moottoreita hallitaan.

Moottorointi ja automatisointi voi alkaa yksinkertaisista askeleista. Mikset aloittaisi jostain helposta, kuten verhoista ja kaihtimista, niin näet, sopiiko sellainen elämäntapa ja sisustustyyli sinulle?

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous